Ke 13.2.2019 MEGAMODUULIT TULEVAT KOUVOLASTA

Pohjois-Kymen Insinöörit toteuttivat yritysvierailun 13.2.2019 Kouvolassa toimivaan Elementit-E yritykseen. Insinöörejä vastaanottamassa oli yrityksen johtaja, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen. Elementit-E tuottaa rakennuksia pääasiassa julkisen sektorin tarpeisiin, kuten kouluja, päiväkoteja, palvelu- ja hoiva-asuntoja sekä muita vastaavia toimitiloja. Rakennukset toimitetaan rakennuspaikoille hyvin pitkälle viimeisteltyinä suurmoduuleina, jolloin rakennuksen toimituksen ja käyttöönoton välinen aika on äärimmäisen lyhyt. Hyyryläisen mukaan liiketoiminta on kehittynyt positiivisesti hyvin monen osatekijän summana, joista tärkeimpinä voidaan mainita ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö, pitkäaikaiset paikalliset yhteistyökumppanit ja toimitusketjun hallinta perustuksien valmistuksesta lähtien. Toiminnassa sovelletaan myös LEAN- prosessista tuttuja perusteita.

PKI ElementitE 1

Suuret tuotantohallit kätkevät sisäänsä useita eri tuotantovaiheissa olevia rakennuksien lohkoja, ja viimeisessä vaiheessa ulos hallista nostetaan täysin säältäsuojattuja megamoduuleja valmiina toimitettavaksi rakennuspaikoilleen. Rakennuksen kuivaketjun katkeamattomuus oli helppo todeta tuotannosta yhdellä silmäyksellä ja tätä myös tilaajatkin arvostavat. Eduksi toki on myös, että tuote on markkinoiden paras, Hyyryläinen toteaa. Toteamusta tukee hyvin RALA-laatusertifikaatti jonka Elementit-E on toistaiseksi ainoana moduulirakentajana saavuttanut. Hyyryläisen toteamukseen oli insinöörinkin helppo yhtyä.

Vaikka omakotitalot ei yrityksen päätuotteisiin kuulukaan, nähdään asuntomessuilla 2019 Kouvolassa kaksi yrityksen samoin menettelyin valmistamaa kotia joihin varmasti kannattaa käydä tutustumassa.

Teksti: Sami Rautomäki
Kuvat: Hannu Suojalehto ja Veli Hyyryläinen

PKI ElementitE 2

 

Scroll to top