10.03.2010 yritysvierailu Sandvik Oy Lahti

Tämänkertainen PKI:n järjestämä yritysvierailu kohdistui Sandvik, Mining and Construction Oy:n Lahden tuotantolaitokseen, jossa valmistuu tuhansia hydraulivasaroita vuosittain. Isäntinämme Sandvikillä toimivat Esa Sjönberg ja Ville Jäppinen joista korkea osaaminen ja ammattitaito oli selvästi aistittavissa.

Aloitimme vierailun kahvikupposen äärellä neuvotteluhuoneessa, jossa Esa valotti meille Sandvikin sekä Lahden tuotantolaitoksen moninaisia vaiheita. Monille Sandvik oli entuudestaan tuttu pelkästään mm. erilaisista käsityökaluista. Esan hienon yritys- ja tuote-esittelyn jälkeen tuskin kenellekään oli epäselvää että Sandvik on maailman kärkinimi, mitä tulee kaivoksien ja avolouhoksien louhintalaitteisiin ja tekniikoihin. Saimme kuulla myös että Lahden tuotantolaitoksella on yli kolme vuosikymmentä jatkunut historia samalla paikalla. Ennen sulautumistaan Sandvikiin vasaroiden tuotemerkkinä oli Rammer, joka nimenä on varmasti monille tutumpi.

Perusteellisen esittelyn jälkeen suoritimme Jäppisen Villen johdolla kierroksen tuotantotiloihin jossa meidän epäonneksemme kuvaaminen oli kiellettyä. Kuvaamiskiellolla tietenkin pyritään suojelemaan tuotantoa ja tuotekehitystä kopioinnilta, joka on kyseisellä alalla suurena rasitteena ja myös melko yleistä. Huomion arvoista kuitenkin tiloissa oli siisteys, omavaraisuus mm. kappaleiden lämpökäsittelyjen suhteen ja pitkälle viety automatisointi useissa työvaiheissa.

Kiitos Sandvikille, isännille ja kaikille mukana olleille.

maaliskuu10_005_1
Inssit kokoontuneet kahvin ja esittelyjen merkeissä

SDC11876_1
Esa kertomassa Lahden tuotantolaitoksen eri vaiheista.

SDC11878_1
Onnistunut retki oli hyvä päättää kun kotiin viemisiksi saimme vielä Rammerin/Sandvikin logoilla varustetut mukit.

 

Scroll to top