Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Menneet tapahtumat

Ke 13.2.2019 MEGAMODUULIT TULEVAT KOUVOLASTA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Pohjois-Kymen Insinöörit toteuttivat yritysvierailun 13.2.2019 Kouvolassa toimivaan Elementit-E yritykseen. Insinöörejä vastaanottamassa oli yrityksen johtaja, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen. Elementit-E tuottaa rakennuksia pääasiassa julkisen sektorin tarpeisiin, kuten kouluja, päiväkoteja, palvelu- ja hoiva-asuntoja sekä muita vastaavia toimitiloja. Rakennukset toimitetaan rakennuspaikoille hyvin pitkälle viimeisteltyinä suurmoduuleina, jolloin rakennuksen toimituksen ja käyttöönoton välinen aika on äärimmäisen lyhyt. Hyyryläisen mukaan liiketoiminta on kehittynyt positiivisesti hyvin monen osatekijän summana, joista tärkeimpinä voidaan mainita ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö, pitkäaikaiset paikalliset yhteistyökumppanit ja toimitusketjun hallinta perustuksien valmistuksesta lähtien. Toiminnassa sovelletaan myös LEAN- prosessista tuttuja perusteita.

Suuret tuotantohallit kätkevät sisäänsä useita eri tuotantovaiheissa olevia rakennuksien lohkoja, ja viimeisessä vaiheessa ulos hallista nostetaan täysin säältäsuojattuja megamoduuleja valmiina toimitettavaksi rakennuspaikoilleen. Rakennuksen kuivaketjun katkeamattomuus oli helppo todeta tuotannosta yhdellä silmäyksellä ja tätä myös tilaajatkin arvostavat. Eduksi toki on myös, että tuote on markkinoiden paras, Hyyryläinen toteaa. Toteamusta tukee hyvin RALA-laatusertifikaatti jonka Elementit-E on toistaiseksi ainoana moduulirakentajana saavuttanut. Hyyryläisen toteamukseen oli insinöörinkin helppo yhtyä.

Vaikka omakotitalot ei yrityksen päätuotteisiin kuulukaan, nähdään asuntomessuilla 2019 Kouvolassa kaksi yrityksen samoin menettelyin valmistamaa kotia joihin varmasti kannattaa käydä tutustumassa.

Teksti: Sami Rautomäki
Kuvat: Hannu Suojalehto ja Veli Hyyryläinen

PKI ElementitE 1

SIRIUKSELLA LENNETTIIN JA SURFATTIIN 22.11.2018

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Rohkeat osallistujat Pohjois-Kymen Insinööreistä sai nauttia tuulitunnelissa lentämisestä sekä surffaamisesta syksyisenä marraskuun iltana. Tuulitunnelissa oli opastaja mukana kaikkien kanssa. Hän kertoi aluksi tärkeimmät ohjeet ja avusti myös lennon aikana oikean asennon löytämisessä kullekin lentäjälle. Vapaan lennon kokemus oli huikaiseva ja ilmeisen kiinnostuneita oli monet kokeilemaan lentämisestä myöhemminkin. Surffaus oli teknisesti hiukan vaativampaa, mutta selkeää kehittymistä tapahtui insinöörien kesken tunnin aikana.

sirius1

Ti 20.11.2018 SENIORIT OPPILAINA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Seitsemän senioria osallistui kolmen tunnin tietokoneenkäyttökoulutukseen.
Asiaa oli paljon, onneksi saimme monisteet mukaan kotiharjoittelua varten.
Asiantuntevana opettajana Jukka Nojonen Kymin Kerholta.
HS

PKI seniorit2018 2

To 4.10.2018 klo 12.00 SENIORILOUNAS

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Yhdistyksen ensimmäinen seniorilounas veti paikalle 13 senioria. Lounastamisen ohessa suunniteltiin tulevaa toimintaa. Paljon hyviä ehdotuksia tulikin, joten toimintaa päätettiin jatkaa ainakin lounaiden ja yritysvierailujen osalta. Pitäkää sähköpostiosoitteet Insinööriliittoon ajan tasalla, niin kutsu tapahtumiin tulee jatkossakin varmimmin perille.
HS

PKI seniorit2018

To 31.1.19 SENIORIT UPM-KYMILLÄ

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Kolmekymmentä senioria, joista suurin osa "lähialueyhteistyön" merkeissä Lahden Seudun Insinööreistä oli tutustumassa UPM-Kymin sellutehtaaseen Kuusaanniemessä. Tehtaanjohtaja esitteli ensin sanoin ja kuvin tehdastaan Koskelassa. Kuultiin mm. millainen puusyöppö tehdas on. Toista sataa rekkakuormaa ja saman verran vielä junalla päivässä, sellun tuotanto on 900 000 tonnia vuodessa. Tehdaskäynnillä tutustuimme puukenttään, kävimme soodakattilan ohjaamossa ja sellun kuivatuskoneella. Poikkesimmepa myös paperitehtaan puolella PK 8:lla. Tutustumiskäynnin jälkeen nautimme maittavan lounaan Kymin Huvilalla, jossa keskusteltiin yhteistyön jatkosta.
HS

PKI senioritUPM1
Edustava joukko senioreita Koskelan portailla

Pe 30.11.2018 PKI PIKKUJOULU KYMIN KERHOLLA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

33 henkilöå osallistui tämän vuotiseen pikkujouluun sulassa sovussa Kymin Kerholaisten ja Sammutinhuollon henkilöstön kanssa.
Aluksi nautimme runsaan jouluaterian. Arpajaisten jälkeen tahdit takasi tanssiorkesteri Kangastus, joka täyttikin parketin kerta toisensa jälkeen. Pukkikin muisti kaikkia kilttejä osallistujia vaihtelevilla lahjoillaan. Baarista sai edullisia juomia, joka osaltaan auttoi viihtymään paikalla puolille öin. Järjestelyistä selvittiin helpolla. Siitä kiitos Kerhon aktiiveille.
HS
PKI pikkujoulut2018 1

RISTEILY TUKHOLMAAN M/S MARIELLALLA 19.-21.10.2018

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Tällä kertaa, vaihtelun vuoksi, Tallinnan sijaan lähdettiinkin Tukholmaan.

Katajanokalle saavuttiin hyvissä ajoin Reissu Ruotin bussilla. Hytteihin asettautumiseen jäi hyvin aikaa ennen päivällistä Buffet ravintolassa.
Hyvä oli täyden mahan kera seikkailla laivalla ja lopuksi päätyä yökerho Club Mariin tanssahtelemaan ja seuraamaan show-esitystä "Euroviisut".

Abba

Meriaamiaisen jälkeen laiva saapuikin Tukholmaan. Reissulaiset menivät kuka minnekin Tukholmassa ja jotkut jäivät päiväksi laivaan.
Paluumatkalla taxfree-ostosten täydennyksiä. Karaoke paikkakin löytyi. Ja taas yökerhoon "Euroviisujen" toista erää seuraamaan.

Sunnuntaina vähän jälkeen puolenpäivän saavuimme Kouvolan seudulle ryhmän "omalla jääkiekkobussilla".

Sää suosi reissuamme. Matkassa mukana 20 jäsentä ja seuralaista.

Veikko

To 27.9.2018 klo 17.00 YRITYSVIERAILU VANNETUKKU, KOUVOLA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Pohjois-Kymen Insinöörit järjesti yritysvierailun syyskuun lopulla Kouvolassa toimivaan voimakkaasti kasvavaan renkaita, vanteita ja korjaamokoneita myyvään nettikauppaan Vannetukkuun ja sen Kouvolan jättimyymälään.

Toimipisteen päällikkö Paula Lappi esitteli yritystä sekä myymäläalueen, joka toimii myös nouto- ja asennuspisteenä. Myytävien renkaiden suuret varastohallit herättivät runsaasti kysymyksiä. Varastokapasiteettia tulee olla, sillä yritys toimittaa yli 350 000 rengasta vuosittain Suomen lisäksi muille pohjoismaisille kuluttajille ja on siten Suomen suurin samalla tontilla sijaitseva rengas- ja vannevarasto.

Samalla jäsenet pääsivät tutustumaan Vannetukussa myytävänä oleviin erilaisiin kulkuneuvoihin kuten sähkömopoihin, -potkulautoihin sekä yksipyöräiseen sähköskootteriin.

Päivän päätteeksi toteutetussa Vannetukun lahjakorttiarvonnassa kolmenkymmenen paikalla olevan jäsenen joukosta onnetar suosi Juha-Matti Muikkua.vannetukku1