Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Tapahtumat

Menneet tapahtumat

La 3.8.2019 INSINÖÖRIT TUTUSTUIVAT ASUMISTRENDEIHIN

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Tänä vuonna Asuntomessut järjestettiin Kouvolan Pioneeripuistossa, jolla on yli satavuotinen historia.

Pioneeripuiston asuinalue on rakennettu Korian vanhalle kasarmialueelle, Kymijoen rantamaisemiin. Alueella on venäläisten rakentamia punatiilisiä kasarmirakennuksia.

Insinööriliiton Itä- ja Kaakkois-Suomen piiri järjesti messujen yhteydessä viime viikonloppuna Asuntomessubrunssin. Tilaisuus järjestettiin Kouvolan keskustassa ravintola Rossossa, joka täyttyi ihmisistä heti ovien avauduttua.

PKI asuntomessutweb

Osallistujia oli 100, piirin yhdistysten jäseniä ja heidän seuralaisiaan. Enempää ei olisi mahtunutkaan.

Ajankohtaisasioita ja rentoa yhdessäoloa
Brunssin nauttimisen ohella yleisö kuuli edunvalvontajohtaja Petteri Oksan ytimekkään katsauksen ajankohtaiseen edunvalvontatilanteeseen.

– Talo on varsin tekninen kokonaisuus, mitä usein ei tule ajatelleeksi, Oksa muistutti tervehdyspuheenvuorossaan.

Paikalla liiton edustajana oli myös alueasiahenkilö Marjo Nykänen.

Poutainen ja sopivan raikas sää suosi messukävijöitä, ja heitä tuntuikin olevan runsaasti liikkeellä. Insinöörit seuralaisineen tutustuivat kiinnostuneina uusiin asumisen trendeihin.

Insinööri-lehti Kentän kuulumisia.

Su 16.6.2019 INSINÖÖRIT PERHEINEEN HÖYRYVETURIAJELULLA KOUVOLASSA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

100 vuotiasta Insinööriliittoa juhlistettiin kauniissa ja lämpöisessä kesäsäässä.

Matkustamisessa oli entisajan hiilentuoksuista tunnelmaa ja kyydistä Kouvolan ja Pulsan aseman välillä vastasi 1948 valmistettu Ukko-Pekka. Asemalla riitti vilskettä, touhua ja ennenkaikkea aurinkoa. Erilaista juhlaohjelmaa oli tarjolla kaiken ikäisille ja pikkuväen suosikki oli ehdottomasti onnenpyörä!

PKI Ukkopekka1

Kuvat ja teksti Sami Rautomäki

To 21.3.2019 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Sääntömääräinen PKI:n vuosikokous pidettiin Kouvolassa Hotelli Vaakunassa. Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi kokouksessa käsiteltiin uusien sääntöjen toinen käsittely. Uudet säännöt hyväksyttiin yksimielisesti. Pitkäaikaista yhdistyksen kirjanpitäjää Eija Laatusta muistettiin lahjakortilla ja pienellä lahjalla. Paikalla oli 18 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen päätteeksi nautittiin kiireettömästi illallinen hotellin ravintolassa Frans & Rose.

PKI kevätkokous2019 1
PJ Sami Rautomäki onnittelee Eija Laatusta pitkästä työstä PKI:n hyväksi 

Ke 17.4.2019 ROKKI-ILTA THREE WINGS/HOUSE OF ROCK

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Ilta aloitettiin Three wingsissä ruokailulla ja Insinööriliiton puheenvuorolla. 15 insinööriä ja opiskelijaa osallistuivat tapahtumaan. Marjo Nykänen esitteli liiton jäsenetuja, ja muuta tärkeää tietoa liitosta. Kävimme yhdessä myös pientä keskustelua liiton asioista. Ilta jatkui House of Rockissa, jossa soitti Beast in Black. Keikka oli loppuunmyyty, joten porukkaa riitti.
PKI rokki ilta
Alueasiamies Marjo Nykänen esittelee liiton kuulumisia

Ti 2.4.2019 WOIKOSKEN VIERAILU

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Keväisenä huhtikuun tiistai-iltapäivänä lähdimme ihmettelemään 13 insinöörin voimin Woikosken tehdasmuseota sekä WHD-Gårdia. Bussikuljetuskin saatiin viime metreillä järjestymään ja aikataulun mukaan saavuimme vain minuutin myöhässä Woikosken parkkipaikalle.
Oppaanamme toimi Lotta Jeskanen, joka esitteli aluksi tehdasmuseota ja lopuksi automuseoon tutustumisen jälkeen pääsimme vielä kurkistamaan Woikoski Feelingin majoitus- ja ravintolatiloihin.
Tehdasmuseossa kokoonnuimme aluksi kuuntelemaan faktoja nykyisen tehtaan toiminnasta Juha-Pekka Salmisen asiantuntevalla opastuksella. Seuraavaksi Lotan mukana museota kierrellessämme selvisi paljon tietoja tehtaan historiasta, mm. vanhan tehtaan laborantin lempinimi..
Tehdasmuseokierroksen jälkeen siirryimme WHD Gårdin puolelle automuseoon, jossa autoihin tutustumisen jälkeen saimme maistuvan iltapalan Esson Baarissa. Lopuksi vielä Lotta suostui esittelemään majoitustiloja sekä ravintola Hilupilttuuta ryhmällemme. Ilta olikin jo pimennyt, kun lopulta lähdimme kotimatkalle.

woikoski2

Aivan aluksi pysähdyimme kuulemaan tarinaa torpan asukista Saimasta,
jolla ei aina oikein käynyt tuuri miesrintamalla...

https://www.woikoskifeeling.fi/fi/kohteet/woikosken-tehdasmuseo

Ke 13.2.2019 MEGAMODUULIT TULEVAT KOUVOLASTA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Pohjois-Kymen Insinöörit toteuttivat yritysvierailun 13.2.2019 Kouvolassa toimivaan Elementit-E yritykseen. Insinöörejä vastaanottamassa oli yrityksen johtaja, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen. Elementit-E tuottaa rakennuksia pääasiassa julkisen sektorin tarpeisiin, kuten kouluja, päiväkoteja, palvelu- ja hoiva-asuntoja sekä muita vastaavia toimitiloja. Rakennukset toimitetaan rakennuspaikoille hyvin pitkälle viimeisteltyinä suurmoduuleina, jolloin rakennuksen toimituksen ja käyttöönoton välinen aika on äärimmäisen lyhyt. Hyyryläisen mukaan liiketoiminta on kehittynyt positiivisesti hyvin monen osatekijän summana, joista tärkeimpinä voidaan mainita ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö, pitkäaikaiset paikalliset yhteistyökumppanit ja toimitusketjun hallinta perustuksien valmistuksesta lähtien. Toiminnassa sovelletaan myös LEAN- prosessista tuttuja perusteita.

Suuret tuotantohallit kätkevät sisäänsä useita eri tuotantovaiheissa olevia rakennuksien lohkoja, ja viimeisessä vaiheessa ulos hallista nostetaan täysin säältäsuojattuja megamoduuleja valmiina toimitettavaksi rakennuspaikoilleen. Rakennuksen kuivaketjun katkeamattomuus oli helppo todeta tuotannosta yhdellä silmäyksellä ja tätä myös tilaajatkin arvostavat. Eduksi toki on myös, että tuote on markkinoiden paras, Hyyryläinen toteaa. Toteamusta tukee hyvin RALA-laatusertifikaatti jonka Elementit-E on toistaiseksi ainoana moduulirakentajana saavuttanut. Hyyryläisen toteamukseen oli insinöörinkin helppo yhtyä.

Vaikka omakotitalot ei yrityksen päätuotteisiin kuulukaan, nähdään asuntomessuilla 2019 Kouvolassa kaksi yrityksen samoin menettelyin valmistamaa kotia joihin varmasti kannattaa käydä tutustumassa.

Teksti: Sami Rautomäki
Kuvat: Hannu Suojalehto ja Veli Hyyryläinen

PKI ElementitE 1