Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Tapahtumat

Menneet tapahtumat

Ke 17.4.2019 ROKKI-ILTA THREE WINGS/HOUSE OF ROCK

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Ilta aloitettiin Three wingsissä ruokailulla ja Insinööriliiton puheenvuorolla. 15 insinööriä ja opiskelijaa osallistuivat tapahtumaan. Marjo Nykänen esitteli liiton jäsenetuja, ja muuta tärkeää tietoa liitosta. Kävimme yhdessä myös pientä keskustelua liiton asioista. Ilta jatkui House of Rockissa, jossa soitti Beast in Black. Keikka oli loppuunmyyty, joten porukkaa riitti.
PKI rokki ilta
Alueasiamies Marjo Nykänen esittelee liiton kuulumisia

To 21.3.2019 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Sääntömääräinen PKI:n vuosikokous pidettiin Kouvolassa Hotelli Vaakunassa. Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi kokouksessa käsiteltiin uusien sääntöjen toinen käsittely. Uudet säännöt hyväksyttiin yksimielisesti. Pitkäaikaista yhdistyksen kirjanpitäjää Eija Laatusta muistettiin lahjakortilla ja pienellä lahjalla. Paikalla oli 18 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen päätteeksi nautittiin kiireettömästi illallinen hotellin ravintolassa Frans & Rose.

PKI kevätkokous2019 1
PJ Sami Rautomäki onnittelee Eija Laatusta pitkästä työstä PKI:n hyväksi 

To 31.1.19 SENIORIT UPM-KYMILLÄ

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Kolmekymmentä senioria, joista suurin osa "lähialueyhteistyön" merkeissä Lahden Seudun Insinööreistä oli tutustumassa UPM-Kymin sellutehtaaseen Kuusaanniemessä. Tehtaanjohtaja esitteli ensin sanoin ja kuvin tehdastaan Koskelassa. Kuultiin mm. millainen puusyöppö tehdas on. Toista sataa rekkakuormaa ja saman verran vielä junalla päivässä, sellun tuotanto on 900 000 tonnia vuodessa. Tehdaskäynnillä tutustuimme puukenttään, kävimme soodakattilan ohjaamossa ja sellun kuivatuskoneella. Poikkesimmepa myös paperitehtaan puolella PK 8:lla. Tutustumiskäynnin jälkeen nautimme maittavan lounaan Kymin Huvilalla, jossa keskusteltiin yhteistyön jatkosta.
HS

PKI senioritUPM1
Edustava joukko senioreita Koskelan portailla

Pe 30.11.2018 PKI PIKKUJOULU KYMIN KERHOLLA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

33 henkilöå osallistui tämän vuotiseen pikkujouluun sulassa sovussa Kymin Kerholaisten ja Sammutinhuollon henkilöstön kanssa.
Aluksi nautimme runsaan jouluaterian. Arpajaisten jälkeen tahdit takasi tanssiorkesteri Kangastus, joka täyttikin parketin kerta toisensa jälkeen. Pukkikin muisti kaikkia kilttejä osallistujia vaihtelevilla lahjoillaan. Baarista sai edullisia juomia, joka osaltaan auttoi viihtymään paikalla puolille öin. Järjestelyistä selvittiin helpolla. Siitä kiitos Kerhon aktiiveille.
HS
PKI pikkujoulut2018 1

Ti 2.4.2019 WOIKOSKEN VIERAILU

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Keväisenä huhtikuun tiistai-iltapäivänä lähdimme ihmettelemään 13 insinöörin voimin Woikosken tehdasmuseota sekä WHD-Gårdia. Bussikuljetuskin saatiin viime metreillä järjestymään ja aikataulun mukaan saavuimme vain minuutin myöhässä Woikosken parkkipaikalle.
Oppaanamme toimi Lotta Jeskanen, joka esitteli aluksi tehdasmuseota ja lopuksi automuseoon tutustumisen jälkeen pääsimme vielä kurkistamaan Woikoski Feelingin majoitus- ja ravintolatiloihin.
Tehdasmuseossa kokoonnuimme aluksi kuuntelemaan faktoja nykyisen tehtaan toiminnasta Juha-Pekka Salmisen asiantuntevalla opastuksella. Seuraavaksi Lotan mukana museota kierrellessämme selvisi paljon tietoja tehtaan historiasta, mm. vanhan tehtaan laborantin lempinimi..
Tehdasmuseokierroksen jälkeen siirryimme WHD Gårdin puolelle automuseoon, jossa autoihin tutustumisen jälkeen saimme maistuvan iltapalan Esson Baarissa. Lopuksi vielä Lotta suostui esittelemään majoitustiloja sekä ravintola Hilupilttuuta ryhmällemme. Ilta olikin jo pimennyt, kun lopulta lähdimme kotimatkalle.

woikoski2

Aivan aluksi pysähdyimme kuulemaan tarinaa torpan asukista Saimasta,
jolla ei aina oikein käynyt tuuri miesrintamalla...

https://www.woikoskifeeling.fi/fi/kohteet/woikosken-tehdasmuseo

Ke 13.2.2019 MEGAMODUULIT TULEVAT KOUVOLASTA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2019

Pohjois-Kymen Insinöörit toteuttivat yritysvierailun 13.2.2019 Kouvolassa toimivaan Elementit-E yritykseen. Insinöörejä vastaanottamassa oli yrityksen johtaja, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen. Elementit-E tuottaa rakennuksia pääasiassa julkisen sektorin tarpeisiin, kuten kouluja, päiväkoteja, palvelu- ja hoiva-asuntoja sekä muita vastaavia toimitiloja. Rakennukset toimitetaan rakennuspaikoille hyvin pitkälle viimeisteltyinä suurmoduuleina, jolloin rakennuksen toimituksen ja käyttöönoton välinen aika on äärimmäisen lyhyt. Hyyryläisen mukaan liiketoiminta on kehittynyt positiivisesti hyvin monen osatekijän summana, joista tärkeimpinä voidaan mainita ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö, pitkäaikaiset paikalliset yhteistyökumppanit ja toimitusketjun hallinta perustuksien valmistuksesta lähtien. Toiminnassa sovelletaan myös LEAN- prosessista tuttuja perusteita.

Suuret tuotantohallit kätkevät sisäänsä useita eri tuotantovaiheissa olevia rakennuksien lohkoja, ja viimeisessä vaiheessa ulos hallista nostetaan täysin säältäsuojattuja megamoduuleja valmiina toimitettavaksi rakennuspaikoilleen. Rakennuksen kuivaketjun katkeamattomuus oli helppo todeta tuotannosta yhdellä silmäyksellä ja tätä myös tilaajatkin arvostavat. Eduksi toki on myös, että tuote on markkinoiden paras, Hyyryläinen toteaa. Toteamusta tukee hyvin RALA-laatusertifikaatti jonka Elementit-E on toistaiseksi ainoana moduulirakentajana saavuttanut. Hyyryläisen toteamukseen oli insinöörinkin helppo yhtyä.

Vaikka omakotitalot ei yrityksen päätuotteisiin kuulukaan, nähdään asuntomessuilla 2019 Kouvolassa kaksi yrityksen samoin menettelyin valmistamaa kotia joihin varmasti kannattaa käydä tutustumassa.

Teksti: Sami Rautomäki
Kuvat: Hannu Suojalehto ja Veli Hyyryläinen

PKI ElementitE 1

SIRIUKSELLA LENNETTIIN JA SURFATTIIN 22.11.2018

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Rohkeat osallistujat Pohjois-Kymen Insinööreistä sai nauttia tuulitunnelissa lentämisestä sekä surffaamisesta syksyisenä marraskuun iltana. Tuulitunnelissa oli opastaja mukana kaikkien kanssa. Hän kertoi aluksi tärkeimmät ohjeet ja avusti myös lennon aikana oikean asennon löytämisessä kullekin lentäjälle. Vapaan lennon kokemus oli huikaiseva ja ilmeisen kiinnostuneita oli monet kokeilemaan lentämisestä myöhemminkin. Surffaus oli teknisesti hiukan vaativampaa, mutta selkeää kehittymistä tapahtui insinöörien kesken tunnin aikana.

sirius1

Ti 20.11.2018 SENIORIT OPPILAINA

Kategoriassa Tapahtumaraportit 2018

Seitsemän senioria osallistui kolmen tunnin tietokoneenkäyttökoulutukseen.
Asiaa oli paljon, onneksi saimme monisteet mukaan kotiharjoittelua varten.
Asiantuntevana opettajana Jukka Nojonen Kymin Kerholta.
HS

PKI seniorit2018 2